De verklaring is ook beschikbaar via PDF, klik hier.

15 oktober 2020, Amsterdam, Nederland

Stichting Free Yezidi verzet zich fel tegen alle pogingen om de daden van vrouwelijke ISIS-leden, medeplichtigen en supporters te verheerlijken, waaronder het verhaal van de veroordeelde Nederlandse Laura H. Wij doen een dringend verzoek aan leden van de media, organisaties en overheid gesubsidieerde instellingen om zorgvuldig de gruwelijke impact te onderzoeken die ISIS heeft gehad op mensen over de hele wereld en in het bijzonder de systematische genocide die ISIS tegen de Yezidis heeft gepleegd.

Stichting Free Yezidi keurt alle pogingen en handelingen af van voormalige of huidige ISIS-leden, medeplichtigen en supporters, inclusief vrouwelijke leden, om hun betrokkenheid als leden, medeplichtigen en supporters van een genocidale terroristische organisatie te exploiteren of hiervan te profiteren. Het is schandalig en onverantwoordelijk voor derden om de stemmen van huidige of voormalige leden, medeplichtigen en supporters te versterken. Laura H. is veroordeeld door de Nederlandse rechter tot een gevangenisstraf van 2 jaar, waarvan 13 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De rechtbank acht bewezen dat zij het oogmerk heeft gehad om terroristische misdrijven voor te bereiden en te bevorderen.  

Bovendien heeft stichting Free Yezidi de betrokkenheid en misdaden van vrouwelijke ISIS-leden zorgvuldig gedocumenteerd, met de nadruk op hun manipulatie van het publiek, met name in Europa, en pogingen om medelijden en sympathie te verkrijgen ondanks hun gruwelijke misdaden. Daarnaast voerde ISIS een letterlijke slavenhandel uit van Yezidi vrouwen en meisjes, die werden gekocht en verkocht op echte slavenmarkten waarnaar er gruwelijke misdaden werden gepleegd tegen deze Yezidi vrouwen en meisjes. Yezidis werden verkracht, misbruikt en tot slaaf gemaakt door verschillende ISIS-slaveneigenaren. In veel gevallen waren de wreedheden, begaan door vrouwelijke ISIS-leden, even erg of erger dan die van de mannelijke ISIS-leden. Vrouwelijke ISIS-leden waren verantwoordelijk voor de slaven wanneer de ISIS-mannen naar de frontlinie moesten. De vrouwen waren ervoor verantwoordelijk dat de ‘slaven’ niet ontsnapten. De Yezidi vrouwen en meisjes werden ook regelmatig gedegradeerd, mishandeld, toegetakeld en aangevallen. Om meer te weten te komen over de misdaden en mentaliteit van vrouwelijke ISIS-leden, zie deze Engelstalige rapporten van onze stichting:

https://www.freeyezidi.org/wp-content/uploads/FYF-report-Samantha-Elhassani.pdf

https://www.freeyezidi.org/wp-content/uploads/FYF_Statement_Conviction-of-ISIS-Member-Omaima-Abdi-in-Germany.pdf

https://www.freeyezidi.org/wp-content/uploads/FYF-memo-Samantha-ElHassani.pdf

Stichting Free Yezidi dringt erop aan dat Nederlandse overheidsinstanties en publieke en private instellingen zorgvuldig onderzoek doen en uiteindelijk de publicatie of verheerlijking van mannelijke en vrouwelijke ISIS-leden, medeplichtigen en supporters in alle gevallen af wijzen, en vooral ISIS-leden, medeplichtigen en supporters die al in Nederland zijn veroordeeld zoals Laura H.

##

Voor meer informatie: www.freeyezidi.org         

Voor persvragen email: info@freeyezidi.org