4 oktober 2020, Sheikhan, Irak

Stichting Free Yezidi (FYF) woonde de laatste dag van de begrafenis bij van Zijne Heiligheid Baba Sheikh, de religieuze leider van de Yezidis. FYF betoonde respect door bloemen achter te laten en te bidden bij het graf in Bozan. Zoals alle Yezidis hecht FYF veel belang en dank aan Baba Sheikh voor zijn leiderschap voor de Yezidis in moeilijke tijden.

FYF bezocht ook het huis van Baba Sheikh en ontmoette Peshimam Baba Sheikh, familieleden en Yezidi religieuze leiders. Wij waren en blijven de religieuze leiders van de Yezidis dankbaar voor hun steun aan de inspanningen van FYF met in het bijzonder het werk voor Yezidi vrouwen en meisjes.

Tot slow, FYF is de internationale gemeenschap dankbaar voor de uitstorting van steun aan de Yezidi gemeenschap na het verlies van Baba Sheikh.