Stichting Free Yezidi is de Verenigde Staten erg dankbaar dat zij de genocide door ISIS terroristen op de Yezidis en andere minderheidsgroeperingen in Syrië en Irak nu heeft erkend. Deze erkenning is van immense betekenis voor de betreffende gemeenschappen, in het bijzonder voor de overlevenden en familieleden van zij die omgekomen zijn.

De mechanismen die er zijn om genocide en misdaden tegen de menselijkheid te voorkomen, hebben duidelijk gefaald in dit geval. De Verenigde States en andere landen zouden hier lering uit moeten trekken, zodat dergelijke gruweldaden niet weer kunnen gebeuren, zoals dat internationaal ook is afgesproken en in de diverse protocollen is vastgesteld die opgesteld zijn om dit te voorkomen.

Op dit moment is het erg belangrijk dat de Yezidis op bescherming en ondersteuning kunnen rekenen van de Internationale Gemeenschap bij hun lange en zware genezingsproces dat zij in het verschiet hebben, zowel op persoonlijk vlak als op het vlak van de gemeenschap. Wij dringen er bij de internationale gemeenschap op aan om de Yezidis te helpen met de heropbouw, om Yezidische organisaties te ondersteunen en om te doen wat noodzakelijk is om de daders te vervolgen voor hun misdaden.

– Pari Ibrahim

Executive Director

Stichting Free Yezidi

Hier kunt u John Kerrys opmerkingen zien: http://abcnews.go.com/US/secretary-state-john-kerry-declare-isis-committed-genocide/story?id=37713938