Derek Farrell verzorgt een seminar voor hulpverleners van de Jiyan Foundation

Stichting Free Yezidi is onderdeel van een samenwerkingsverband van vijf partners, waarmee een programma voor trauma training van hoog niveau aan praktiserende psychologen in Koerdistan wordt aangeboden.

De training werd gehost door de Jiyan Foundation en is bedoeld om bekwame professionals meer mogelijkheden te geven bij het ondersteunen van getraumatiseerde patiënten in Koerdistan, inclusief de vele Yezidische slachtoffers van de terroristische aanvallen in het gebied.

Dr. Derek Farrell, lid van de raad van toezicht en docent aan de Universiteit van Worcester, leidde de training, en werd bijgestaan door collega experts Paul Keenan en Heather Cuffe. Stichting Free Yezidi en Dr. Farrell hebben eerder dit jaar twee uitgebreide verkennende bezoeken gebracht aan Koerdistan om de fundamenten te leggen voor deze en toekomstige trainingen. Tijdens deze bezoeken zijn Stichting Free Yezidi, de Jiyan Foundation, de Universiteit van Worcester, en Trauma Aid begonnen met overleggen om dit gezamenlijke doel vorm te geven. De Jiyan Foundation heeft al een uitgebreide achtergrond in het aanbieden van psychologische hulp en trauma trainingen ‘op de grond’ door heel Koerdistan.

Stichting Free Yezidi zet zich in om partners te vinden die gelijkgestemd zijn, om zo de capaciteit te verhogen om aan al diegenen die geleden hebben onder de aanvallen, waaronder de Yezidische overlevenden, trauma hulp aan te kunnen bieden. St. Free Yezidi en partners zijn Terre des Hommes dankbaar voor hun aanzienlijke bijdrage aan dit project. De tweede fase van de training zal begin volgend jaar plaats vinden.